CERCADOR
Nova campanya ‘Fem créixer el verd’
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, amb la Presidenta de la CHOC i el President de la Federació de Viveristes de Catalunya, han presentat aquest matí la campanya 'Fem créixer el verd', pensada per augmentar el consum de flor i planta ornamental a Catalunya. Es tracta de la primera iniciativa d'aquest tipus de caire institucional.
 
Trobareu l’anunci en aquest enllaç: https://youtu.be/MjnasS1PDzM
 
En el decurs de la presentació, Jordà ha explicat que “l'anunci es podrà veure a mitjans digitals a partir de dilluns. Que també té la seva versió en ràdio i que també es podrà veure en diferents punts de publicitat exterior. La inversió és de 95.000 euros i la campanya es podrà veure entre el 15 i el 30 de novembre. La flor i la planta és producte de proximitat i així ho hem de fer entendre”.
 
Teresa Jordà s'ha mostrat satisfeta sobre aquesta incitativa perquè “és la primera campanya que fa el Govern en aquest sentit. D'alguna manera ve a compensar un deute que tenia el Departament amb el sector viverista i de la flor i la planta. Perquè quan parlem de producte de proximitat ens venen al cap els pagesos o els pescadors però crec – i aquí hem de fer autocrítica–, de vegades ens ha faltat fer la pedagogia suficient per explicar que una ponsètia també pot ser de proximitat i que un floricultor o un viverista també treballa la terra”.
 
Amb aquesta acció, també es vol posar en valor el sector de la producció i comercialització de la flor i la planta, un sector amb un pes important dins l'agricultura del país. A Catalunya, representa un 14,75% en volum econòmic de la producció vegetal final i el 4,8% de la producció final agrària (any 2017), amb una facturació de 208.589.300,77 €. A més, el sector de la flor i la planta ornamental dona feina a més de 2.000 treballadors directes, és un sector sostenible i ofereix un producte de proximitat.
 
Així, la campanya vol incitar el consum d'aquest producte explicant que les plantes proporcionen benestar físic i emocional i col·lectivament: milloren les ciutats mediambientalment (col·laboren en la lluita contra el canvi climàtic), disminueixen la temperatura i el soroll dels espais enjardinats, milloren la imatge de pobles i ciutats, proporcionen entorns agradables en què es poden socialitzar les persones i són un producte de proximitat.
13/11/2020

PATROCINADOR D'OR

bion
 
 

PATROCINADORS PREMIUM:

 
FLORAGARD
 
 
 
MYC5
 
 
AGROSALVI
 
 
 
ICL
 
 
 
FLIWER
 
 
 

Patrocinadors:

 
REGSISTEM
.
 
BURES PROFESSIONAL
.
 
TERVEX
.
 
ROBERT MAQUINARIA AGRICOLA
.
 
 
INNOLEC
.
 
 
GeSeMe
 
.
 
VisReg
 
 

  Twitter   Linkedin  

 
ASSOCIACIÓ DE VIVERISTES DE GIRONA
c/ la Fàbrica, 25
17460 Celrà (Girona)
Tel. (+34) 972 494 220
e-mail: info (at) viveristesdegirona.com